Brunering af allerhøjeste kvalitet, frembringes vha. den gammeldags metode “stryge-brunering” (også kendt som rust-brunering).

Rustbrunering blev anvendt i gamle dage og bliver fortsat anvendt på våben i den høje/dyre klasse, da den er den mest holdbare af alle former for bruneringer. Processen i stryge/rustbrunering er langsommelig og består af serier af bearbejdningsprocesser, som langsomt bygger en sort oxidering op. Oxideringen går dybt ind i metallet og er derfor meget holdbar. Den beskytter efter hensigten (og trods navnet) mod rust og skrammer. Processen er dog også en smule mere kostbar end saltbrunering og anvendes fordelagtig på dine yndlingsvåben, eller dem som skal holde i flere årtier.

De fleste haglgeværer kræver en strygebrunering, da sammenlodningen af løbene ikke tåler en saltbrunering. I værste fald ender man op med 2 rør hvor lodningen er ætset bort eller er svækket så meget at resultatet bliver det samme, nemlig en kostbar ny lodning af løbene. Det kan være svært at afgøre om et haglløb er tin/bly loddet eller om det er sølvloddet og som tåler saltbrunering. Derfor tager jeg ingen chancer og rustbrunerer altid ældre haglvåben.

Basis prisen for en strygebrunering af haglbøsseløb/riffelløb er 1500 kr. med tillæg for slibning af rustangreb: 350 kr/time , Hvis alle smådele, skruer etc. også skal bruneres kan dette med fordel laves med en saltbrunering, Ca pris 500 kr. afhængig af om delene kræver slibning eller kan nøjes med en glasblæsning.

Kontakt os for råd og vejledning.

 

De følgende 3 billeder viser en stryge/rust-brunering med en mellem-fin overflade. En flot og meget holdbar overflade. NB: Bemærk at rembøjlen er flyttet fra skæftet til løbet og bruneret sammen med løbet – Dette laver vi også på bestilling.

 

Følgende 3 billeder viser en stryge/rust-brunering med en mat overflade. Denne overflade er den mest holdbare, da behandlingen går dybt ind i metallet. Den er også praktisk hvis man vil reducere reflektion fra sollys