Saltbrunering eller kogebrunering er en nyere proces end strygebrunering/rustbrunering, men er vel stadig 100 år gammel. Den er især anvendt på rifler pistoler og revolvere samt nyere haglvåben hvor løbene er sammenføjede på en måde eller med et materiale der tåler den varme syre som løbene bliver kogt i. Tin/bly loddede løb tåler ikke saltbrunering da man risikerer at lodningen bliver ætset væk.

De fleste nyere våben der er brunerede i dag er saltbrunerede og det er da også i mange tilfælde udmærket, men den er ikke så stærk som en strygebrunering, der bedre holder rust og ridser stangen. Fordelene ved en saltbrunering er at at den er hurtigere at udføre og at den kommer ind i de interne dele af f.eks en pistol, hvor det er umuligt at strygebrunere. En salt brunering kan gøres helt blank og skinnende som en lakeret overflade, men den kan også gøres meget mat bl.a. ved hjælp af glasblæsning med grove korn , alt afhænger af forarbejdet med hvor meget man polerer stålet inden det bruneres, hvorimod en strygebrunering altid sammenlignet  med den skinnende blanke saltbrunering vil fremstå mere mat. Smag og behag.

Basispris for riffelløb mat bruneret (glasblæst uden slibning) : 900 kr.  slibning af rust 350 kr./time

Højglans saltbruneret basispris:  1800 kr.     Ekstra for slibning af rust: 350 kr./time. Hvis der har været det mindste gravrust er det tvivlsomt om løbet kan blankpoleres indenfor en rimelig pris, da det kræver et monster slibearbejde. For meget slibning ødelægger også div. graveringer, stempler, numre osv.

Hvis alle smådele F.eks aftrækker, låsegreb, aftrækkerbøjle, sikring osv. skal bruneres er prisen naturligvis også afhængig af hvilken finish der ønskes og om der er rustangreb.

Kom og få et tilbud.

 

 

De følgende 3 billeder viser en saltbrunering med en poleret (blank) overflade. Overfladen er spejl-blank og ganske flot, men også relativ udsat for ridser og skrammer.